Λεπτομέρειες διεξαγωγής

Σε κάθε προκριματικό γύρο θα διαγωνιστούν όλες οι διαγωνιζόμενες ομάδες σε πέντε γρίφους λογικής ή/και μαθηματικής σκέψης. Η κάθε ομάδα θα αποτελείται από τρεις μαθητές του ίδιου σχολείου και κάθε σχολείο μπορεί να συμμετάσχει το πολύ με πέντε ομάδες. Οι δώδεκα ομάδες από το Γυμνάσιο και οι δώδεκα ομάδες από το Λύκειο που θα συγκεντρώσουν αθροιστικά τη μεγαλύτερη βαθμολογία στους προκριματικούς γύρους θα διαγωνιστούν στους ημιτελικούς και αυτές που θα  συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία (6 από το Γυμνάσιο και 6 από το Λύκειο) θα προκριθούν στους τελικούς.

Νικήτρια θα αναδειχθεί η ομάδα (μία από το Γυμνάσιο και μία από το Λύκειο) που θα συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία. Στις ομάδες που θα συμμετέχουν στους τελικούς θα απονεμηθούν τιμητικά διπλώματα συμμετοχής. Οι δύο νικήτριες ομάδες θα βραβευτούν είτε με βιβλία που περιέχουν μαθηματικούς γρίφους, είτε με βιβλία εκλαΐκευσης των μαθηματικών. Οι τελικοί θα είναι ανοιχτοί στο κοινό, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους πολίτες να παρακολουθήσουν τον διαγωνισμό και το σχολείο να επιτύχει το άνοιγμά του στην κοινωνία και την άμβλυνση των προκαταλήψεων απέναντι στα μαθηματικά.

Η επιστημονική επιτροπή θα επιμεληθεί την αξιολόγηση των απαντήσεων των διαγωνιζόμενων ομάδων. Η βαθμολόγηση των απαντήσεων των διαγωνιζόμενων ομάδων θα γίνει σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

Αξιολόγηση ομάδας ανά ερώτηση Βαθμοί
Δεν δόθηκε απάντηση 0
Απάντησε ορθά (1ος ταχύτερος χρόνος) 6
Απάντησε ορθά (2ος ταχύτερος χρόνος) 5
Απάντησε ορθά (3ος ταχύτερος χρόνος) 4
Απάντησε ορθά (4ος ταχύτερος χρόνος) 3
Απάντησε ορθά (5ος ταχύτερος χρόνος) 2
Απάντησε ορθά (6ος ταχύτερος χρόνος) 1
Απάντησε λανθασμένα -2

Στην 5η και τελευταία ερώτηση κάθε γύρου οι πόντοι της κάθε ομάδας θα διπλασιάζονται.

Σημαντικό: Το απόγευμα του Σαββάτου 4 Απριλίου θα ανακοινωθούν στον ιστότοπο του διαγωνισμού τα αποτελέσματα των πρωινών προκριματικών γύρων και οι ομάδες που προκρίνονται στους ημιτελικούς της Κυριακής.